28.06.2020 г., 8:01 ч.  

Видовден 

  Поезия » Гражданска
797 1 0

Видовден уж казват иде. 
- Иде, иде, ала се не види!
Че и сини, и червени, 
олигархиите свои бранят днес на смени.

 

Олигарха пръв авер е с автократа
и събрат по интереси с депутата. 
Олигарха лесно власт с пари купува, 
с администрацията сетне под сурдинка си хортува. 

 

- А парите откъде са? 
- Питай песа.... от ябълката дето лъснал и продал за две! 
Разликата бързо инвестирал в приватизация и афери с ДДС. 

 

Олигарха днес е важен господин
нищо, че до вчера викаха му "кучи син". 
Олигарха днес на вид е честен и почтен
и екипа спортен е сменил с "Пиер Карден". 
Единственото общо в него отсега и отпреди
е,  че рязко нрава си "почтен" мени, 
щом стане дума за пари!

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??