Видя ли ме?
Такава те поисках -
наивно млада, тръпнеща и луда.
Обятия за теб разтворих, без принуда...
А ти ме гледаше с очи студен.
Видя ли ме?
Повиках те, и ти дойде.
Поиска ме, отдадох ти се мигом.
А после ограби ме, и си отиде.
До последно всичко ми отне.
Видя ли ме?
Твоя бях до лудост.
Подмина ме, не трепна нищо в теб.
И жилото на користта ти гнила
отрови моя светоглед.
Видя ли ме?
Такава бях до днеска.
Какво остана в мен от твойто зло?
Дълбай сега в раните ми мълчаливо!
А без да знаеш своя гроб копаеш...
© Elissa Hess Всички права запазени