3.03.2016 г., 23:45 ч.  

Виж го, Майкъл... 

  Поезия » Пейзажна, Оди и поеми, Друга
369 0 1

Виж го, Майкъл, май че спи! -

гледаше го плах клошарят -

Що ли дири до казана?

Виж го, Майкъл, май че спи...

 

Я, защо е толкоз бледо? - 

чудеше му се мъжът -

Чакай, по-отблизо да го видя.

Я, защо е толкоз бледо...

 

Оле, колко е студено! - 

пипна го с ръка по чело -

Мисля, че не е нормално.

Оле, колко е студено...

 

Боже, Майкъл, то не диша! - 

дръпна се назад клошарят - 

Трябва бързо да обадим.

Боже, Майкъл, то не диша...

 

Майкъл подуши бебето и седна на задните си лапи...

© Драгомир Лаброев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??