29.10.2008 г., 9:58 ч.

Виждал ли си 

  Поезия » Любовна
1263 0 29

Виждал ли си нимфа как се къпе?
Как с ръце гърдите си целува?
Колко е копринена под пъпа?
Как водата с кеф и се любува?

Виждал ли си как в сълза от нега
цял отбор светулки полудяват,
вдигайки с крилца глобална жега,
след което в  злато се стопяват?

Виждал ли си талия от пръстен,
като стрък тръстика да се вие?
И сапунът - с танц околовръстен -
бял воал от пяна да и шие?

Виждал ли си жива нереида,
със коси от нощно наметало?
Сляп ли си? Пред теб съм. И я виждам
в твоя поглед, като в огледало...

© Гергана Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??