5.12.2022 г., 19:20 ч.  

Вик от Вълшебния килим 

  Поезия
164 2 1

... нали съм просто същество,

и Бог повика ме по име –

не зная точно за какво

с Вълшебния килим дари ме.

 

– Качѝ се! – каза ми. – Лети!

И пръскай Обич над Земята!

Да попилявам рой мечти,

за мен е работа позната.

 

Не спастрих с нея пукнат лев.

И в евро тъй ще е, изглежда.

Но пък раздавах с пълен кеф! –

Любов и Вяра – и Надежда.

 

Доде хвърчах – неотразим,

бая народец ме низвергна –

под мен Вълшебният килим

превърна се във проста черга.

 

И аз пред Райските врати

ще грохна в сетната си пролет.

Летѝ, Вълшебнико, летѝ! –

Светът е жив във твоя полет.

 

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??