24.06.2023 г., 23:21 ч.

Вилица в тревата 

  Поезия » Бели стихове
246 1 1

 

Вилица в тревата

 

Веднъж се бяхме сбрали

на една поляна – работници

във Чехия.

И пекохме си нещо

на жарава.

Встрани, строени във редица,

кипариси опираха чела

във небесата.

Сред смях, шеги премина

вечерта,

но вилица една остана

във тревата.

След два-три дни отидох там

и търсих вилица в тревата.

Кипарисите пак развяваха

перчеми в небесата.

А вилицата беше нейде

из тревата.

Навред нощта се спускаше

и птици по клонаци спяха.

 

                     30. юни 2008 г.

                     гр. Прага

 

© Лъчезар Цонев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Стихотворението е минималистично и разбирам, защо не се харесва на читателите. Но на мен ми е любимо, готическо -- като самата Прага!
Предложения
: ??:??