23.07.2009 г., 11:21 ч.

Винаги 

  Поезия » Друга
712 0 13

Винаги ще съм ученикът,
дето го няма в клас.
Някъде между книгите -
ненаписана книга съм аз.

Ще мe виждаш и на пазара,
отдалече и винаги в гръб.
А наближиш ли да разговаряш,
ще се превръщам на стълб.

А когато умра, духа ми не викай.
Не си създавай излишна тревога.
Нито мъртвите мога да вдигна,
нито на живите да помогна.

© Райчо Русев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??