23.11.2019 г., 22:45 ч.

Винаги е време за любов 

  Поезия » Любовна
457 4 1

Винаги е време за любов

 

Късно във живота ми дойде.

Не почука даже на вратата.

Бе красива ти! Почти дете,

и при мен донесе светлината!

 

Цял живот очаквах този час!

Нижеха се ден след ден години.

Виках те във нощите на глас

и повтарях само твойто име!

 

Е, сега си вече тук, при мен.

Млада като цъфнало кокиче.

Даваш ми надежда всеки ден!

Всеки ден ме правиш млад, момиче!

 

Истина е – с теб се преродих.

Ти надежда даде ми и сила.

Аз отново себе си открих!

До сега къде се беше крила?

 

Вярвах, че те има и разбрах:

любовта е с нас, това го зная!

Много късно аз го проумях,

ала искам с теб да съм до края!

 

23.11.2019г.

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Апотеоз на късната любов, която можа също да бъде истинска и нужна като глътка живот! Браво!
    Поздрав за теб и дамата на сърцето ти!
Предложения
: ??:??