15.01.2012 г., 18:59 ч.

Вино 

  Поезия » Любовна
809 1 2

Земята, в бяла пелена обгърната,

трепери под прегръдките на зимата,

а ние с тебе двама сме прегърнати

и пием си на малки глъдки виното.

Нали са казали, че истината е във виното,

дали то стопля нашите души

или пък в тях е любовта покълнала,

замайва ни, главата ни върти.

Да, казали са - истината е във виното,

че то е Божи благослов,

но не защото то напива ни,

а тъй като дарява ни с любов.

 

© Георги Пенчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Любов с привкус на вино.Хубаво!
  • Стих пропит от истинска, опияняваща и благословена любов!
    Много ми хареса! Поздрав!
Предложения
: ??:??