Земята, в бяла пелена обгърната,
трепери под прегръдките на зимата,
а ние с тебе двама сме прегърнати
и пием си на малки глъдки виното.
Нали са казали, че истината е във виното,
дали то стопля нашите души
или пък в тях е любовта покълнала,
замайва ни, главата ни върти.
Да, казали са - истината е във виното,
че то е Божи благослов,
но не защото то напива ни,
а тъй като дарява ни с любов.
© Георги Пенчев All rights reserved.