13.12.2018 г., 9:16 ч.

Вино 

  Поезия » Любовна
386 0 1

 

Днес искам да пия!
Да пия до дъно!
Да пия, защото боли!
От онези, мъчните думи,
със които пробиваш скали.
Днес искам да пия!
От черното вино, 
дето мирише на мед...
Сипи ми да пия,
да пия до дъно,
от устни покрити със лед.
Днес всичко опива,
устата ти също,
то виното, нека боли,
и боли, боли до полуда,
и реже до кокал, почти!
Днес искам да пия!
Да пия до дъно!
И нека, и нека горчи!
От онова лудото вино, 
като мене, като мене...
Нали!

 

Диана Димитрова

© Диана Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??