16.02.2019 г., 10:22 ч.

Виното 

  Поезия
222 2 2

 

 

Във виното тъмнее песен.
Надежда. Може би сълза.
Спасение в живот нелесен.
Под всяка бухнала лоза

 

легенди с горест са шептяни.
Рой тайни. Ласкави слова.
Лекувани са диви рани.
Зачевана е свобода.

 

Напук на Крумови закони
в рубинения аромат
трептят и страсти и нагони,
разхубавяват тоя свят.

 

" In vino véritas " отколе
мълвят сериозни мъдреци.
И сто вакханки пищни, голи
челата ни красят с венци.

 

И бога Бакхус - весел, шумен
да славим днес. Налей, налей! 
Във делника така безумен
пиян по-лесно се живей.


 


 

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??