10.11.2017 г., 9:08 ч.  

Виновна ли е есента 

  Поезия » Пейзажна
367 0 2

ВИНОВНА ЛИ Е ЕСЕНТА

 

Виновна ли е есента,

че много често плаче

и че тъгува в самота

и няма как да се оплаче?

 

Че губи топлите си дни

и чака зимата с кахъри,

че е без слънце и звезди

и скоро студ ще я удари!

 

И че  в зелената ѝ пелена,

сланата  ще ѝ се стовари

и приказките настрана,

и студ и мраз ще я удари!

 

08.11.2017г. София

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Най-хубавия сезон "приклещен" в капана на омайното лято и студената зима....А, стиха е много хубав!
  • Нито е виновна, нито е нещастна. Тя е прекрасна и прекрасен творец! Каква палитра има само!
Предложения
: ??:??