5.05.2021 г., 23:51 ч.

Вистинскиот пат 

  Поезия » Любовна
327 0 0

Гладна месечина

собира трошки

од нашата тајна вечера.

Најди го потеклото

на твојата упорност

ако се граничи

со мојата љубов

нашите души

лесни птици во раце на деца

тие се на вистинскиот пат.

 

 

© Sanja Atanasovska Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??