25.01.2019 г., 17:02 ч.

Влак 

  Поезия » Философска
912 7 11

Молитвата е само ясен знак,

че нещо натежало ще си иде.

Ще дойде влак на гарата ми пак

със писък – за да мога да го видя.  

Ще оглуши тревогата от днес -

безсрамна и проточила се суша...

И после дълго ще го гледам как

изписва

„сбогом“

с гневния си

пушек.

Защото без билет и без идея,

без ясно дефинирана мечта,

аз може би, все пак, ще оцелея,

но няма как на този влак да се кача.

Молитвата е казана в аванс,

но още ще рисувам по мечтата.

И знам, че влакът е секунда шанс...

да се о(т)кажеш точно на вратата му. 

© Елена Биларева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??