29.12.2022 г., 12:27 ч.

Влакът за Стокхолм 

  Поезия
617 2 2

ВЛАКЪТ ЗА СТОКХОЛМ

 

И – понеже Нобелът ме чака,

пък да спазя все пак и бонтон,

взех, че снощи барнах се със фрака –

и цилиндър турих – за фасон.

 

С мазна вакса лъснах и чепика

и на панталона опнах ръб.

Да не се излагам, дет се вика! –

в Стокхолм да не ми обърнат гръб.

 

Все пак – ще дадат мильон парици! –

ток, вода и парно ще платя.

И за всички Фейсбук-хубавици

ще изкупя всичките цветя.

 

За вечеря пийнах два коняка –

придобих съвсем естествен вид.

Уж заспах с цилиндъра и фрака,

а на заранта пак бях отвит.

 

Днес ще хапна наденичка с бобец.

В БДЖ за Стокхолм няма влак.

Ей така разминахме се с Нобел,

но поне сънувах се във фрак!

 

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??