11.07.2007 г., 14:55 ч.

Власт над мен 

  Поезия
752 0 4
Власт над мен

Ти пак пред мене се изправи
и сякаш... по-хубав от преди.
Не каза нито дума, но кръвта ми
в миг усетила те, се смрази.

И онзи поглед горд и безпощаден
с едно примигване бе станал мил
и нежен, и за твоя жаден,
предателят със тебе бе се съюзил.

И мислите ми бяха спрели,
на колене застанали пред теб.
Устните пред твойте занемели,
трепереха от жажда и копнеж.

Сърцето пак не ме послуша,
а с твойто в ритъм зазвуча.
Не исках в тебе да се сгуша,
но ето, че в прегръдката ти съм сега.

Напразно, дълго учех сетивата
да не попадат пак във твоя плен.
Пред себе си не исках да призная,
че още имаш власт над мен.

© Мари Пиф Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??