Аз съм влюбена луна
и морето ми е огледало,
в него виждам твоето сърце,
от любов по мене засияло.
Аз съм влюбена луна
и теб, море, съм обладала,
в нея виждаш моята душа,
от любов по тебе заблестяла.
Аз съм влюбена луна
и по теб, море, съм полудяла,
към хоризонта вечно тичам,
за целувка с тебе закопняла.
*** *** ***
© Дора Трифонова Всички права запазени
морето примлясва, примлясва в съня си.
Луната - непразна - закачливо разпръсква
на косите си рижата плява,
готова за ласки,но вече разсъмва се...
Поздрав,много ми е близък твоят копнеж!