11.05.2017 г., 23:12 ч.

Влюбената Жабурана 

  Поезия » За деца
1084 2 10

Автор: Генка Богданова

 

Жаба Кекерица,

блатна хубавица

скочи в ракитака,

весело заквака:

Сбирайте се всички

бръмбари ,мушички,

раци осмокраци,

сомове с мустаци,

миди срамежливи

и шарани диви.

Тук се съберете,

честно ми кажете,

има ли в блатата

като мен самата –

мила и засмяна,

сладка сладурана,

първа хубавица,

тачена певица ?

И признайте честно,

че съм най-известна

млада хубавица,

за МИС КЕКЕРИЦА.

Тръгвам отзарана

с радост да пристана

на момче богато

от съседно блато.

Щърко се нарича,

много ме обича.

Казва,че съм сладка,

апетитна хапка.

Мисля да му стана

булчица засмяна.

© Генка Богданова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

"Римушки-разтушки за дечица-веселушки" »

5 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??