18.08.2023 г., 13:42 ч.

Влюбено сърце 

  Поезия
172 4 3

Навън е лято, но усещам есента.

Денят е кратък, дълга е нощта.

Като въздишки падат първите листа.

Зелената си дреха сменя обичта.

Ще се завърне огнено червена.

С мъглите, с утринния хлад.

С дъжда и вятъра отново е студена.

Разбираш, няма да си вечно млад.

А после бяла, ледена и мразовита.

С кристалите замръзнали мечти.

С вихрушки спомени обвита.

Сред мрака са забравените дни.

Но знаеш, че ще дойде пролет

с лазура на усмихнато небе

и там ще бъде истинският полет

на влюбено завинаги сърце.

© Гедеон Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??