24.02.2023 г., 7:56 ч.

Влюбих се... 

  Поезия » Любовна, Свободен стих
495 1 2

 

Световете ни в един се пресякоха,
и се влюбих в теб силно и дълбоко.
Влюбих се, и какво да се прави.
Влюбих се, и сега какво следва.
Ти за миг се появи в живота ми,
и така се засади в корените ми.
И като дъгата се оцвети пътя ми,
и денем и нощем слънцето гори.
В светлината нежна на очите ти,
и в спокойствието на погледи ти.
В усмивката ти, огряваща света,
и в яркия пламък на духа ти…
И сякаш, че отново се родих,
поглеждам смело към небето,
а когато си затворя очите,
виждам звездите и през деня
и не мога да ги преброя.
И искам да се опияня в теб,
и като цвете да те напоя с любов….
И като цвете засади в корените ми.
И в живота ми слънцето изгря,
и живея, умирайки от любов по теб…

 

 

© Лили Вълчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??