18.05.2007 г., 20:30 ч.

Влюбване 

  Поезия
685 0 3
Влюбване

Поспри сърце. Недей отлита.
Задръж за малко ритъм.
Не пей! Не питай -
откъде се взе това
присвиване в стомаха?
... И сладост в слабините.

Поспри сърце! Не скитай
по седмото небе. При звездите
си само гост неканен.
Ще тръгнеш с изгрева.
Ще го докоснеш плахо.
... Сълзи ще сподавиш.

Поспри сърце. Недей препълва
туптящите си камери
със обич. Рано е...

Но всъщност - май е късно.

© Величка Петкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??