1.11.2023 г., 12:32 ч.

Внезапна ласка 

  Поезия
141 4 4

ВНЕЗАПНА ЛАСКА

 

… щом някой ден се скрия от света на някоя по-хубава планета,

и стихчета ще пиша – и чета! – на извънземния орляк врабчета,

ще си броим по цяла нощ звезди със някое зеленичко човече –

ще му река и как мечтах преди да те прегърна в есенната вечер,

със някой допотопен екземпляр ще хлътна в марсианските таверни,

 

и утре заран ще си morning star във крайчеца на нощите ми черни,

за теб ще пием чаша кротък джин, за нас след него Менделсон ще свири,

ако внезапно в небосвода син те нарисувам в своите делири,

ти споменѝ ме в своя благослов? – едно внезапно варненско човече.

Защото, мила, с твоята Любов и в Космоса със теб ще бъда вечен!

 

31 октомврий 2023 г.

гр. Варна, 19, 30 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??