4.04.2021 г., 15:04 ч.

Воалът лек от пурпурна коприна... 

  Поезия » Любовна, Строги форми
429 0 6

Воалът лек от пурпурна коприна

със тебе чудно във нощта се слива.

Блести коронката ти на дофина.

О, небеса! Сега си най- красива!

 

Ти грация си в приказката жива

и с всичко твое, мила, си префинна.

Легендата за чара ти открива

жадуваната сладостна картина.

 

Сама не свалаяй нежния покров.

Почакай още малко, моя прима!

Желаят пръстчетата от любов

 

със пурпура в едно да те погалят.

А после нека лудост в нас да има,

телата ни от страст да се запалят.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??