17.11.2024 г., 10:30 ч.

Водната криза 

  Поезия
31 0 0

Соцът построи язовирите – да събират водата.

Демокрацията събраното пръсна

и натири из баирите, та обезодниха се

и градищата ни и селата.

И от тинята на „Студена“, като от длан

на скъперник, едва допълзяват

струйки мътилка

                                      до чешмите на Перник.

 

В отчаяние крайно

                                  от кризата катастрофална,

перничаните – мъченици,

бутилки вдигат с вода минерална

в чест и за прослава

                                               на политиците ни.

© Вълчо Шукерски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??