Соцът построи язовирите – да събират водата.
Демокрацията събраното пръсна
и натири из баирите, та обезодниха се
и градищата ни и селата.
И от тинята на „Студена“, като от длан
на скъперник, едва допълзяват
струйки мътилка
до чешмите на Перник.
В отчаяние крайно
от кризата катастрофална,
перничаните – мъченици,
бутилки вдигат с вода минерална
в чест и за прослава
на политиците ни.
© Вълчо Шукерски All rights reserved.