15.03.2024 г., 20:43 ч.

Водопад 

  Поезия » Любовна
183 2 4

Страшен шум и тътен е тук сега

в гърдите от сърцето бушува водопад!

Тази буйна, тичаща вода

необуздана пада от високата скала!

 

Плиска по коритото си бясна

залива си скалите на всяко място!

Облива ме с вълни и плаша се!

Какво ми става?...Боже помогни!

 

Небето гръм стоваря-с глас проговаря:

НЕ ПЛАШИ СЕ!...ВОДОПАДА ЛЮБОВТА Е!

Той те носи там където пожелаеш-

но пази се ти,  в любовта да не се удавиш!

 

 

© Найден Тихомиров Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Любовта е мъдростта на безумните и безумието на мъдрите »

12 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??