Война
Днес във моята Родина
модерно е Война да има
и воюваме от малки
за градина и пързалки.
Днес е всеки срещу всеки,
нормални- срещу китки меки,
политик и депутат,
срещу свой електорат.
Сини са срещу червени,
зелените-срещу пембени,
учители със ученици,
пациенти със медици.
Шофьори срещу пешеходци,
колоездачи, тротинетки,
парно, ток,
високи сметки.
А пък оня на пазара,
ще те мине във кантара,
него пък в автосервиза,
ще му свалят последна риза.
Ще ни оберат и гроба,
някъде по късна доба,
цигани или гробари,
битка водят, кой- как свари.
И когато остареем,
във последния си час,
дано най-после проумеем,
Войната е в самите нас.
Авт. Весо: 17.11.2019г.
© Веселин Христов Всички права запазени
Поздравявам те.