17 нояб. 2019 г., 14:27

Война 

  Поэзия
684 0 1

Война

 

Днес във моята Родина

модерно е Война да има

и воюваме от малки

за градина и пързалки.

 

Днес е всеки срещу всеки,

нормални- срещу китки меки,

политик и депутат,

срещу свой електорат.

 

Сини са срещу червени,

зелените-срещу пембени,

учители  със ученици,

пациенти със медици.

 

Шофьори срещу пешеходци,

колоездачи, тротинетки,

парно, ток,

високи сметки.

 

А пък оня на пазара,

ще те мине във кантара,

него пък в автосервиза,

ще му свалят последна риза.

 

Ще ни оберат и гроба,

някъде по късна доба,

цигани или гробари,

битка водят, кой- как свари.

 

И когато остареем,

във последния си час,

дано най-после проумеем,

Войната е в самите нас.

 

Авт. Весо: 17.11.2019г.

© Веселин Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??