12.07.2008 г., 10:21 ч.

Война и жестокост 

  Поезия
606 0 1
 

Историята мълчи за имената,

споменава само делата!

Всичко, което е било извършено

и онова - останалото недовършено!

 

Годината бе... Не, тя е без значение,

но мрачна - без съмнение!

Кръвта се леелa като река,

влачеща тежката съдба!

 

Жестокостта в онези времена,

покварявала души, горила знамена!

Разяждала човешкото сърце,

покрила с прах и сълзи бледото лице!

 

Телата на загинали войни, загнили във мост!

Едноокият и до днес ги пази на пост!

От оръжия и кости тунел,

води към смъртта войника смел!

 

Поредната жертва наивна,

примамена от смъртоносната песен приспивна!

Сама крачи към смъртта неизбежна,

с вярата до край се довежда!

© Зори Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??