6.10.2018 г., 23:12 ч.  

Война нелепа 

  Поезия » Гражданска
405 2 2

ВОЙНА НЕЛЕПА

 

     На Риаз Амини

 

Някъде много високо в небето

мрачно стърчат полумесец и кръст,

а на човека погубен в сърцето:

злоба, омраза, ненавист и мъст.

 

***

 

Дълги години се води война,

бият се злобно, жестоко, свирепо,

хора умират без капка вина –

всичко това е трагично, нелепо.

 

Шири се злобата в наште души,

те са в окови от злато и страх.

Днеска човекът земята руши,

а любовта е потънала в прах.

 

Питам: кога ли войната ще спре

и от безумци ще станем пак хора,

а любовта ще е вечно море

и ще е винаги светло пред взора?!

 

Нека не борим се срещу войната,

нека смирено да искаме мир,

който все нявга ще грейне в сърцата,

който ще светне в душевната шир.

 

***

 

Някъде много високо в небето

мрачно стърчат полумесец и кръст,

а на човека погубен в сърцето:

злоба, омраза, ненавист и мъст...

© Раммадан Л.К. Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??