19.04.2009 г., 0:32 ч.

Возкресение 

  Поезия
774 0 14

Глас камбанен въздуха погали
и звездите ярко засияха.
От небето ангелски хорали
над земята сякаш зазвучаха.

Свещите трептяха като свила,
радостта изпълваше сърцата,
светла мисъл бе се настанила
върху всички хора по лицата.

Храмовете, пълни със надежда
и с народ, различни поколения,
за събитието ярко – се зареждаха,
за Иисусовото Възкресение...

Погледите стигаха Голгота
като птици, търсещи храна...
Благославяй, Господи, живота,
нека да отеква честността.

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??