4.04.2020 г., 15:55 ч.

Врабчето и зимата 

  Поезия » За деца
1584 2 2

Врабчо миличък ела

тук под нашата стреха

силен вятър вънка вее,

баба Зима пак вилнее.

 

Ето шалче и ботушки 

да те пазят от вихрушки,

и да стоплиш ти сега

измръзналите си крилца.

 

Къщичка ще ти сглобя,

ще сложа вътре и зрънца,

топло в нея си живей

и на пролет сладко пей.

© Марина Караманска Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

"За да повярваш в доброто, трябва да започнеш да го правиш!" »

18 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??