Изкривените лица ... , и ограбени сърца!
Разпиляната сълза ... на хиляди зърна!
Пресъхнала уста в задушаваща зора!
Крещи за помощта на отминалата я съдба!
. . .
-„ ... Виждам ...! По-добре ми е така! “
Зов за тишина в озаряващата тъмнина.
Но гърми и грачи настрана
озлобена тя ...
оназ душа ...
И не ще да отговори за злощестите си ... собствени дела!
Ръмжи, гори и тряска ... –
в просторните нивя.
Отрова черна хъска ... –
в красивата снага.
. . .
Но дъждът проливен във нощта,
във нея,
в есента,
ще отмие със своите синкави пера
илюзията – романтично черна,
затваряйки желязната врата!
© Делия Всички права запазени