26.11.2021 г., 12:49 ч.

Врати 

  Поезия
252 0 0

Вратите са място,

което да преминеш

по избор направен от теб

Да влезеш или затръшнеш

по всяко време, по пътя напред.

Вратите..,

о, те са много в живота,

душевни, сърдечни, невзрачни,

украсени цветно, с охота,

олющени... тъмни и мрачни

Коридорът е дълъг,

цял живот го вървим.

Прекрачваме прагове на различни врати.

Повечето лесно отваряме,

но всичко направено лесно

бързо забравяме.

За други, потребна е воля,

умение, удивителен чар,

цветен характер - артистичен

надарен със словесния дар.

Времето безпощадно

все към определена ни тика

в изпитания сурови и странни

умът ни в безпомощност стихва.

С всяко отваряне на нова врата

изненади промушват се на мига.

Завихрят живота ни в пространства сурови

където се сблъскваме в себе си,

непознати... и неготови.

Там срещаме приятелства скришни

мимолетни и странни, но и излишни.

Сблъскваме се и с тежки, трудни ключалки

на вратички уж крехки, невзрачни и малки,

които ни учат да бъдем стабилни,

да вярваме в себе си и бъдем усилни.

Случва се, често пред тези врати,

да се натъкнем на хора, от които боли.

Но най-съкровени са вратите душевни.

Те пазят ключета... изключителни, щедри...

Определени за хора широко скроени

с човечност различна и безкрайни вселени.

© Валя Сотирова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??