24.09.2015 г., 17:34 ч.

Време 

  Поезия » Любовна
269 0 0

Пясъчен часовник

отброява дните на нас.

Да бъдем обикновен чиновник

или да надскочим и вас.

 

Животът е кратък.

Живей го сега,

защото ще дойде време, по-нататък

и ще се питаш, ами сега?

 

Душата ти вечно трябва да трепти.

Историята помни само царе,

защото твоят глас е тоя, който шепти,

ще се живее ли или ще се мре?

 

Д.Цанев

© Димитър Цанев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??