Sep 24, 2015, 5:34 PM

Време 

  Poetry » Love
267 0 0

Пясъчен часовник

отброява дните на нас.

Да бъдем обикновен чиновник

или да надскочим и вас.

 

Животът е кратък.

Живей го сега,

защото ще дойде време, по-нататък

и ще се питаш, ами сега?

 

Душата ти вечно трябва да трепти.

Историята помни само царе,

защото твоят глас е тоя, който шепти,

ще се живее ли или ще се мре?

 

Д.Цанев

© Димитър Цанев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??