19.06.2019 г., 19:32 ч.

Време 

  Поезия » Философска
235 1 0

Време има всеки живот.
И също толкова няма.
Време, в което да бъде добър
или лош,
или просто да диша за двама.

С време разполага онзи човек,
който часовника може да надвие.

Часовник носи онзи слепец,
който от времето себе си крие.

Време уж имаме всички. Но малко.
Някои повече имат. Обаче!

Време има всеки човек.
Време- да се радва и плаче.

И времето в нас ли живее,
и с него ли заспиваме вечер?

Оставя ли следи върху лицата ни?
И упорито бележи ли ни вече?

Време ще имаме винаги,
когато научим се как да живеем.

Когато повече се радваме и се обичаме,
и когато без страх остареем!

© Жасмина Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??