14.06.2007 г., 10:43 ч.

ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО 

  Поезия
622 0 7
 

Родопа

пие слънце с очи.

И вечер затваря пътеките,

реките й - скрити в дърветата,

скалите й - дом на кози.

Непристъпна и дива,

планината е вечна.


Родопа...

стада и звънци.

Бели ризи

и слънчеви халища.

Сухи камъни чакат в зори

на росата искрящите капчици.


Но вярата, правата, иска глави

за чалми и колове -  готов е курбана

Един е Аллах, а отродници зли

вадят очи на светци с ятагани.


Родопа...

Гръдта й гори

и черни вериги стягат ръцете й.

Горите й - засмолени коси,

пещерите й - кухи очи.

Непристъпна и дива,

планината ни гледа.

Дошло е време разделно...


© Иван Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??