11.03.2015 г., 19:41 ч.

Време в галоп 

  Поезия » Гражданска
331 1 1

Марийка Събева

07. 03. 2015

 

 

Време в галоп

 

Времето все бърза, галопира,

бърза тъй, че чак дъхът ни спира.

-„Нямам време“ - някой често плаче

и щурмува срокове, задачи.

 

И как срокове да не щурмува

Щом се колебае и умува.

Друг пък все намира време

в работата сладко да подреме.

 

Трети времето все обвинява,

търси нещо, бърза, закъснява.

Как ли ще успее, щом в живота

Мързелът, безредието имат квота?

 

Щом в живота ни безредие царува,

скоро „време“ май ще се купува.

На пазара стока „време“ няма,

а цената страшно е голяма.

 

Времето е ценно, скъпо струва,

нито се продава, ни купува.

С ум и труд се време получава,

с ум и труд се време заслужава.

© Мария Събева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Времето на някои не стига, а за други е вечност. Всичко е въпрос на организираност и желание . Наистина не "се продава, ни купува". Харесах!
Предложения
: ??:??