17.07.2024 г., 10:09 ч.

Времена 

  Поезия » Авторска песен
105 0 0

Слънчево, облачно, дъждовно.
Часовници и странно време.
Преяждате ли с храна редовно?
Казах си! - Дявол да ни вземе!

Права, Живот и Свобода,
Госпожи, Другари, Господа...
Имате ли морал в живота,
и къде ли Ви изчезна вота?

Не свобода а слободия,
Бездушие, Алчност и Ленивост
и тия в парламента, и ония -
Похот, Злоба, Завистливост.

Парите - придобили сили.
Еднолична и тотална власт.
А какво ще кажем за човека -
стотинка в дяволската паст?

Жалко е, това е!
Времената ни, уви били такива.
А дори да имах власт?
Пиша стихове! Само за архива.

© Веселин Георгиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??