31.07.2007 г., 23:15 ч.

ВРЕМЕТО 

  Поезия
434 0 0
 

ВРЕМЕТО


            Времето е в нас и ние сме във времето

                                              

                                               В. Левски


            Непроменимо като вчера,

със множеството грешки -

червените корекции

в ученическо контролно,

времето се спъва

със крачки бавни, тежки

и от време на време

се покашля болно.


Ала продължава,

трудно като днес,

с множество задачи,

почти неразрешими...

В джунглата от работа,

учене и стрес,

закони,

аксиоми

почти неоспорими.


Мъгливо като утре,

със много обещания

времето прокрадва се

в кьошетата по пътя ни.

Чувстваме във себе си

несигурност, съмнения,

ала продължаваме

със погледи размътени.


Миналото учи ни да бъдем по-внимателни,

а пък настоящето - да сме по-адекватни.

Бъдещето шанс ни дава да сме по-мечтателни,

ала ни подхвърля изненади неприятни.


И за да живеем мирно и спокойно,

трябва да сме честни, но не съвсем открити.

Щастието ще ни бъде равно, себестойно

на раните, потта, тегобата и сълзите.



© Маргарита Дянкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??