4.07.2010 г., 1:38 ч.

Времето 

  Поезия » Философска
422 0 1

Времето неумолимо тича.

Времето на старост ни обрича.

Нижат се годините броени,

но в телата - вече уморени,

и в сърцата ни – от болка свити,

още пеят и звънят мечтите.

 

Времето неумолимо бяга

и тревога тиха във сърцата ляга.

А часовникът тиктака ли – тиктака

и държи без сън очите ни във мрака.

Но душите млади за любов  копнеят

и с мечти красиви до смъртта живеят.

© Генка Богданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Щом душата е млада, какво тук значи някакво си време...
    Хубав стих, Жени!
    Поздрави!
Предложения
: ??:??