11.04.2011 г., 18:37 ч.

Времето е обратимо 

  Поезия » Философска
664 0 13

 

Времето е обратимо -
ето вън е нова пролет!
Облаците се разтварят
в синевата на простора!

Жеравите се препират,
в клин към север подредени,
а синът ме имитира
и повтаря всичко в мене!

Вятърът върти земята -
всяко нещо се променя!
Моят син расте, но няма
да живее като мене!

То се знае - на децата
по-добра ще е съдбата:
те ще бъдат по-красиви,
и ще бъдат по-щастливи!

1976.

© Ангел Чортов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??