19.12.2019 г., 11:24 ч.

Времето е разделно 

  Поезия » Авторска песен
903 1 1

Времето е разделно,

отново някой е алчен – иска нашите души.

Времето е разделно,

Залогът много голям е – той е детски съдби.

Но ние вече сме будни,

няма пак да заспим, издигаме глас.

Вече сме будни

и не сме вече роби, свободата е в нас

 

В нашите семейства, в нашия род,

с нашата вяра ще се изправим за този...

 

Припев:

 

Народ, род, род,

ще се изправим за българския

народ, род, род,

семействата си ще браним - нашият род

 

Дълго мълчахме,

дълго се лутахме в страхове.

В мъглата стояхме,

но времето се променя –

виждам ясно небе.

Ние вече сме будни,

няма пак да заспим, издигаме глас.

Вече сме будни

и не сме вече роби, свободата е в нас

 

Линк към песента:

https://www.youtube.com/watch?v=WnBlwGRYnk0&t=119s

 

 

 

© Явор Костов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Страхотна и актуална песен! Вдъхновяващо е да виждаш хора, които не позволяват на никой и нищо да моделира и манипулира отстояването на изконните ценности. Особено във време, в което съдбата на най- беззащитните е в сериозна опасност. Радвам се за откровението, което имаш да напишеш тази чудесна песен, в точното историческо време за България! Приеми искрените ми поздравления, Явор!
Предложения
: ??:??