Не надничай във чужди дворове
и чужди мечти, недей да крадеш.
Не оплаквай се само, все навъсен,
недоволен от всичко и всички.
Не таи във душата си злоба
нито корист, нито жажда за мъст.
Завистта изхвърли през прозореца,
с очи нови срещни днес света.
Посрещни лъчите на Слънцето,
вятър в шепата своя задръж.
Разпери си ръцете широко,
под проливният пролетен дъжд.
Днес на всичко се радвай,
че си буден, че сам си вървиш,
че можеш да виждаш,че чуваш,
че можеш да дишаш.
Днес, защото може Утре да няма!
© Хари Спасов Всички права запазени