14.02.2024 г., 9:57 ч.

Всеки ден се Обича 

  Поезия » Любовна, Друга
193 2 8

С какво е по-различен този ден
от другите, в които те Обичам?
Дали във него по-съм романтичен,
или по-малко може би студен?...

Комерсиален празник пришълец
завзел глобалната пазарна ниша
и учещ (може би) как се Обича,
тъй както цвят се обяснява на слепец...

Бутон за спомени и чаши с вино,
в които плуват хиляди вини
за всичките потънали във сиво дни,
стоп-кадри от забравен филм и кино.

Любима моя, знаеш ме, горещ
съм ежечастно в общите прегръдки,
броя щом няма те дори минутки
и нужда нямаме от дата, като днес.

Обичаме се без във календара
да ни напомнят няколко годишни дати,
в които, като почти непознати
да търсим другия останали без вяра...

И затова за Трифон  тук се сетих,
че Любовта ми не остава във забрава -
Момичето ми всеки ден я получава,
а всичко друго... е прочетен вестник...

14.02.2024.
___
Тази сутрин честитих на Моето Любимо Момиче Свети Валентин, а тя простичко и сънливичко ми отговори:
- За нас всеки ден е Свети Валентин!
И от това се роди и това стихче :0))
_____

© Георги Каменов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??