29.11.2018 г., 23:08 ч.

Всеки миг... 

  Поезия » Любовна, Философска, Свободен стих
782 2 2

Всеки миг...

 

Един единствен път в живота

чували сме тази песен преди

и сега е наш ред да я изпеем

портата пред нас отворихме...

 

Значи няма втора възможност

за този един единствен миг в нас...

Макар че всички ние имаме право...

на избор, отново да намерим шанс...

 

Затова вярвам че ние двамата,

че аз и ти трябва да се хванем

за ръце и в едно с него да летим...

сега докато слънцето огрява ни...

 

Нека сътворим тази наша вечност...

и никога повече да не я изпускаме...

Ние сме едно и обичаме да е така...

защото това, това е нашия момент...

 

Защото този миг е това което сме

сега, това което истински имаме...

Защото това е вечността, която

днес създаваме от прошка и любов...

 

Всеки миг, всеки ден от живота ни

искам да те откривам тук и сега...

в лъчите, в облаците без значение

да те прегърна, пак да полетим...

 

Защото имаме нещо единствено,

защото вярваме един в другиго...

Когато тичаме, когато вървим,

когато спираме, когато мечтаем...

 

Всеки миг, всеки ден от сега нататък

ще използваме гласовете си...

за да изпеем всеки наш копнеж...

и ще си вярваме...

 

Хвани ме за ръка, прегърна ме...

днес заедно ще празнуваме,

ще празнуваме

всеки миг и всеки ден,

сега докато слънцето огрява ни...

 

Всеки миг, всеки ден от живота ни

ще слушаме сърцето си,

ще следваме мечтите си...

независимо какво ще ни кажат....

 

А ако се загубим, пак ще открием...

Нищо друго няма да има значение...

няма значение накъде отиваме...

докато не започнем там от където сме...

 

Животът е истински,

с приятел като теб,

и благодарение на теб

имам силата да започна отново...

 

Всички проблеми ще разрешим,

защото сме заедно ти и аз едно...

Нищо и никой няма да ни сломи!

Защото можем да изберем!

 

Така ще бъде...

 

Всеки миг, всеки ден от живота ни

искам да те откривам тук и сега...

в лъчите, в облаците без значение

да те прегърна, пак да полетим...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Лили Вълчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ти, Ели! Поздрави!
  • Свободният стих не е толкова лесен, колкото изглежда. Чрез подбора и подреждането на думите се постига някакъв ритъм, който отличава съответния текст от обикновената проза.
    За предпочитане е по-краткият обем на творбата, Лили.
    С интерес прочетох.
Предложения
: ??:??