24.08.2011 г., 22:02 ч.

Всеки, що страда - обича 

  Поезия
858 0 2

Стая малка - два на два,

а в ъгъла седи младеж;

навършил двадесет едва,

усетил болния падеж.

 

Часове минават, времето лети,

момчето не помръдва... главата се върти;

мрачни мисли, стонове безчет,

той псува, хули живота си проклет.

 

В едната си ръка държи салфетка,

стиска силно, чака свойта сметка;

по младото лице сълза се стича,

устата име на жена изрича.

 

В другата ръка проблясква острие,

наклонено към влюбеното му сърце;

часове минават, времето лети,

момчето все тъй ножа държи.

 

Ръка се протяга и

салфетката отваря;

женски почерк, очертан в  мастилено сърце,

в сърцето пише: "Обичам те!"

 

В миг последен пак сълза се стича,

острието е допряно до сърцето;

всеки, що страда - обича...

кръв се стича от момчето...

 

 

 

 

 

 

 

© Бездарна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??