24.09.2020 г., 14:51 ч.

Всепобедна вяра 

  Поезия
2346 17 45

Страхът е главорез, но е в опасност,

от вярата – добра и чиста, бяла,

без глас трепери, в риска си натясно,

с безславие да си скрои провала.

 

Защото крайно са несъвместими:

страхът е окован, кове и всички,

а вярата – небесна и незрима:

свободна – прави ни свободни птички.

 

Оръжията им и те – различни:

страхът използва зъби, нокти, плаши,

а вярата ни дава смела личност,

закриляна от Тебе, Отче Наши.

© Милена Френкева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??